Nov letnjikovac u Osnovnoj školi “Marko Stojanović”

U Osnovnoj školi „Marko Stojanović“ u Vračev Gaju svečano je otvoren nov letnjikovac, donacija Sinke Stojanović Razzouk.

OŠ „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja već čitavu deceniju ima za donatora Sinku Stojanović Razzouk,   državljanku Amerike, ali poreklom Vračevgajku koja je davno nekada bila učenik ove škole. Iz prevelike ljubavi prema svom rodnom selu, zavičaju, školi i učiteljici Ljubinki Uljmanski, osnovala je Fondaciju “Ljubinka Uljmanski” kako bi pomagala đacima škole.

Veliki je broj njenih humanitarnih akcija i pomoći učenicima. Tokom kraja školske 2021/22.godine  Sinka je započela realizaciju dugogodišnje ideje. Počelo se sa planiranjem izgradnje letnjikovca koji bi služio za školske letnje svečanosti i okupljao meštane Vračev Gaja. Objekat je izgrađen po nacrtu tetka Sinke, kako je najčešće đaci zovu i za koje je ona ovom prilikom pripremila pune korpe slatkiša.

U beloj boji, plavim klupama, izgraviranim pločama svih dobročinitelja Amerike, ovaj letnjikovac, u kome je uvedena i struja, noću svetli u selu kao svetionik.

Na svečanosti povodom otvaranja letnjikovca prisustvovali su đaci, zaposleni, predstavnici lokalne samouprave opštine Bela Crkva i meštani sela.

Direktorka škole Vesna Bobić  u svom pozdravnom govorom zahvalila se Sinki Stojanović Razzouk na dugotrajnoj i velikodušnoj podršci, a zatim pročitala i svoju autorsku pesmu posvećenu njoj.

Uručene su zahvalnice predsednici opštine Violeti Simić za podršku pri unapređenju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u ovoj školi, zatim Zorici Burmudžija, Valentini Samidžija Hoc i Eleni Stošić koja je oslikala vrtić za najmlađe.

Zahvalnica Sinki Stojanović Razzouk sa poklonima biće dostavljena avionskom poštom.

U letnjikovcu je održan prvi školski program. Đaci su uz harmoniku, tarabuku, etno pevanje i recitovanje pokazali koliko ih čini srećnim ovaj manji prostor i koliko je velika njegova funkcija i značaj. Nakon školske priredbe, predsednica opštine Violeta Simić obišla je uređenu i renoviranu zgradu škole.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*