OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici u novom ruhu zahvaljujući Predsedniku Aleksandru Vučiću (VIDEO)

Osnovna škola „Sava Munćan“ u Kruščici početak školske godine dočekala je u novom i lepšem ruhu, zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Početkom januara meseca ove godine, učenici Osnovne škole „Sava Munćan“ zajedno sa direktorom Nikolom Mirčovim, bili su na otvaranju renoviranog Češkog doma u Beogradu. Ovom prilikom učenici su izveli i prigodan muzički program i izazvali oduševljenje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsednika Češke Miloša Zemana.

„Predsednik me je tog dana pozvao da dođem u njegov kabinet, kako bi razgovarali o tome šta nam je potrebno za školu, u cilju unapređenja uslova rada i učenja. Predsednik Aleksandar Vučić nam je na sastanku obećao sredstva za nov krov, novu nadstrešnicu i uređenje unutrašnje fasade školskog objekta. Uputuli smo zahtev Vladi Republike Srbije i nakon toga su nam odobrena sredstva. Radovi su započeli u toku letnjeg raspusta i završeni su na početku ove školske godine. Zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi na ovoj investiciji, mi smo presrećni, škola nam je sada potpuno sređena i ostaje samo da đaci vredno rade i uče. Такоđe, zahvalio bih se i Nacionalnom savetu češke nacionalne manjine na velikoj pomoći u realizaciji ovog projekta“ – kaže Nikola Mirčov, direktor škole.

Izgradnjom nove nadstrešnice rešen je veliki problem škole, jer se u tom delu školske zgrade nalaze odeljenja 7. i 8. razreda i sada učenici mogu na potpuno bezbedan način da izlaze iz svojih učionica.

Zahvaljujući predanom radu kolektiva škole, donacijama viših nivoa vlasti, ali i angažovanju samih meštana Kruščice, OŠ „Sava Munćan“ je jedna od najlepših i najopremljenijih škola na teritoriji opštine Bela Crkva. A koliko meštani Kruščice brinu o ovoj školi govori i podatak da je Valentin Hana besplatno izveo radove na sanaciji parketa u sali gde učenici tokom zime imaju nastavu fizičkog vaspitanja. Nacionalni savet češke nacionalne manjine donirao je i dva klima uređaja koji su instalirani u učionicama.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*