Predstavljamo vam klub ekstremnih sportova „Izazov“ iz Vršca

kes izazov

Za sve one kojima je izdržljivost, hrabrost, višak adrenalina i avanturistički duh nasušna potreba i životni stil, Klub ekstemnih sportova „Izazov“ (KES) je prava adresa.

Osnovan 2007. godine, sa ciljem organizacije događaja sa konotacijom na ekstremno, KES „Izazov“ je materijalizovao davnašnje ideje gospodina Miloša Lazarevića, poznatijeg kao Laza Kamikaza, i njegovog sina Mihaila, naslednika, ne samo po krvi već i ljubavi prema ekstremnim sportovima. Ni druga dva člana porodice Lazarević, majka Pompilija i sin Stefan nisu izuzeti iz ove priče.

Svako u njoj učestvuje koliko može i kad god je to potrebno. Gospodin Lazarević stariji, alpinista i pionir ekstremnih sportova u Vršcu, kao takmičar okušao se u paraglajdingu, zmajarenju, padobranstvu, free climbing-u, kao instruktor u free climbing-u, paraglajdingu, pilot je zmaja. Mihailo je pošao očevim primerom, a pravi izazov mu je let paraglajderom i motocross.

Objekat, tipa kafića, na Vršačkom bregu, sa pogledom na Crkvu Sv. Teodora Vršačkog, zaštitnika grada koji se sa ove tačke najbolje vidi, namenjen je ljubiteljima ove vrste sportova i svim ljubiteljima prirode i Brega. Za sada objekat nudi samo okrepu u vidu pića. Smeštaj, četvorokrevetna klupska soba sa kupatilom je namenjena isključivo prijateljima – sportistima iz drugih gradova, ne izdavanju. Hrana se priprema samo u okviru organizacije događaja, za takmičarske ekipe.

Ove godine KES „Izazov“ je u vreme Dana berbe grožđa, sredinom septembra, organizovao IV Boulder Fest na bolderima koji se nalaze na zapadnoj strani Vršačke kule pored prostorija kluba.

„To je državno prvenstvo otvorenog tipa, i pored sportista iz Srbije učestvovali su timovi iz Rumunije, Bugarske, Makedonije. Jedne godine ugostili smo i grupu iz Izraela. Na ovakvim susretima uvek je dobro druženje, s obzirom da uz takmičenje u boulder climbing-u organizujemo i dobru svirku, domaću hranu“ – kaže Mihailo Lazarević i dodaje da je ove godine „Izazov“ bio domaćin i jubilarne X MTB trke XCO lige Srbije u planinskom biciklizmu, za čiju organizaciju su dobili pohvale sa svih strana Srbije, a neretko i komentare da je to bila najbolja trka u organizaciji nekog kluba.

kes izazov 2

Za jedanaest godina, koliko klub postoji, interesovanje Vrščana za ovu vrstu sportova je mnogostruko poraslo i od nekolicina biciklista na Bregu, sada ih je 150 aktivnih.

Vršac je postao nezaobilazna tačka kada su u pitanju ove vrste izazova, a Mihailo Lazarević kaže da je kroz Klub prošlo bar 350 onih koji su se bavili nekim sportovima i da je penjanje po stenama jedan od najbrže rastućih sportova u Vršcu. Interesantno je da za ovaj sport Vršačke planine imaju ogroman potencijal, da su stene za penjanje izuzetno pogodne, i to ne ostenjaci već grupe stena, teških za savladavanje, iako se nalaze u Vojvodini. Ne manje pogodni uslovi su i za paraglajding, pre svega zbog stalno prisutnih vetrova i samih poletišta, Kula, Đakov vrh, Lisičja glava i dr., koji uz Niš Vršac stavljaju u sam vrh kada je Srbija u pitanju.

Treba pomenuti i let, od poletišta Kula do Niša koji je trajao pet i po sati. Pravi podvig, nema šta. U Klubu ističu odličnu saradnju i razmenu ideja sa Turističkom organizacijom Vršac. KES „Izazov“ TO Vršcu pored bogate istorije, kulturnog sadržaja, vinskih tura, daje mogućnost da grad afirmiše i kao jedan od centara ekstremnih sportova. Ovo je mesto gde se neretko organizuju elektro žurke i filmske projekcije.

U Klubu ističu odličnu saradnju i razmenu ideja sa TO Vršac. KES „Izazov“ TO Vršcu pored bogate istorije, kulturnog sadržaja, vinskih tura, daje mogućnost da grad afirmiše i kao jedan od centara ekstremnih sportova.

kes izazov 3

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*