Radost i angažovanje svih đaka obeležili Dečiju nedelju u OŠ „Marko Stojanović“

Dečija nedelja pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“ realizovana je u Osnovnoj školi „Marko Stojanović“ Vračev Gaj. Angažovani su bili svi đaci, kako u matičnoj školi u Vračev Gaju, tako i po područnim odeljenjima u Banatskoj Palanci, Crvenoj Crkvi i Kajtasovu.

Tim za samovrednovanje pod koordinacijom nastavnice Gordane Lekić ja napravio sedam dana ranije plan i program realizacije ove manifestacije koja je možda i najvažnija za školsku godinu jer svakako je potrebno da naglasimo i podsetimo se šta se dečije potrebe i koja su njihova prava.

Vaspitačice, učitelj i učiteljice, nastavnice i nastavnici, stručni saradnik, školska bibliotekarka, svo pomoćno osoblje uz podršku direktorke Vesne Bobić i roditelja bili su puna podrška deci da kroz razne aktivnosti izraze sve svoje potrebe za odrastanje i srećno detinjstvo.

Dečja nedelja Marko Stojanović 1

Aktivnosti pod određenom temom – zdrava hrana, bezbednost u saobraćaju, stop nasilju, dečija prava, umetnost veštih ruku, naša pijaca, ljubav na dar, prijem prvaka u Dečiji savez, a potom i učlanjenje u školsku biblioteku krunisano je školskom priredbom gde su učenici od prvog do osmog azreda izrazili svoje talente pevanjem, sviranjem, recitovanjem. Sve rukodelje i mala umetnička dela postavljena su na izložbama likovnih radova.

Dečja nedelja Marko Stojanović 2

„Ovih dana sve naše škole, u sva četiri sela su otvorena da nas posetite i uživate u radovima likovne kulture. Dečija igrališta i školska dvorišta su oslikana, iscrtana, a završni dan obuhvatio je sportske igre od igre loptom, skakanja u džakovima, igre starih vremena, biciklijadom, navlačenje konopca, te se Dečija nedelja završila radošću, veseljem i jasnim porukama šta je to što deci treba. Učenici i učenice pokazali su ljubav, empatiju, solidarnost, drugarstvo, darovitost, kreativnost i iskrenost, koja je i jedna od njihovih najvećih vrlina. U nadi da ćemo i naredne godine animirati sve naše đake da Dečiju nedelju obeležimo bogatim aktivnostima kao i ovu, gradimo planove za bolju budućnost sve naše dece“ – poručuju iz Osnovne škole „Marko Stojanović“ Vračev Gaj.

Dečja nedelja Marko Stojanović 4

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*