Salsa za najmlađe u Beloj Crkvi

Baila Conmigo Bela Crkva

Udruženje ljubitelja plesa „Baila Conmigo“ od 2014. godine radi u Beloj Crkvi, a ono što je karakteristično za rad udruženja jesu časovi plesa za najmlađe. Trenutno se radi sa decom predškolskog uzrasta (mini grupa), sa decom školskog uzrasta (salsa kids), a postoji i grupa za starije polaznike koji se rekreativno bave plesom.

„Ono što je aktuelno u našem radu jeste da smo u novoj 2022. godini, u nastojanju da dalje nastavimo sa popularizacijom karipskih plesova, po prvi put formirali grupu za dečake školskog uzrasta“ – kaže Aleksandar Balašević iz ovog udruženja.

Inače, „Baila Conmigo“ osnovano je 2009. godine u Vršcu. Udruženje se od samog starta bavi promocijom karipskih plesova (popularne kubanske salse, baćate i kizombe). Organizovalo je časove plesa, plesne radionice, plesne večeri, seminare i festivale. Od početka rada u Beloj Crkvi, ples i druženje na najlepši način povezalo je ova dva grada i kao plod saradnje plesača i instruktora nastao je „Lakes & Dance Festival“ 2018. godine, koji se svakog avgusta održava na nekoliko lokacija u Beloj Crkvi i na belocrkvanskim jezerima.

Prošle godine po prvi put je udruženje sa polaznicima iz Bele Crkve učestvovalo na takmičenjima u plesu, gde su zabeležili zapažene rezultate. Juna meseca „Latino tim“ uzeo je prvo mesto, a decembra su se takmičilli u kategorijama Regetona, Baćate, Salse i Hip Hopa i svi timovi su uzeli zlato.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*