U Vračev Gaju održani „Miholjski susreti sela“ (VIDEO)

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Bela Crkva održana je u selu Vračev Gaj.

Članice udruženje žena „Dan i noć“ u cilju promovisanja kuhinje i običaja našeg kraja pripremili su bogat i zanimljiv program.

Manifestaciji „Miholjski susreti sela 2023“ u Vračev Gaju su prisustvovali savetnica u kabinetu Predsednika Republike Verica Lazić, predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

Predsednica opštine Violeta Simić pozdravile je sve učesnike, goste i svečano otvorila ovu manifestaciju.

Učenici Osnovne škole „Marko Stojanović“ izveli su prigodan kulturno umetnički program – recitale, muzički program i folklor.

Održana je i likovna radionica za decu na temu tradicije, kulture, običaja. Izabrani su najlepši radovi, a svi učenici dobili su prigodne nagrade i poklone.

Vredne domaćice udruženja žena sa područja opštine Bela Crkva i gošće iz Uljme pripremile i su domaće specijalitete autentične za banatsku kuhinju, izložbu ručnih radova, a održano je i takmičenje za najbolje starinske kolače – salčiće.

Održano je i takmičenje za najbrže štrikanje 3 reda, čišćenje kukuruza i raznih plodova jeseni.

U okviru ove manifestacije obeležen je i 15. oktobar – Međunarodni dan žena na selu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*