Učenici iz Bele Crkve učestvovali na manifestaciji “Češki dečji dan” u Beogradu

Učenici iz opštine Bela Crkva koji u školama izučavaju nastavni predmet Češki jezik sa elementima nacionalne kulture učestvovali su na manifestaciji „Češki dečji dan“ u Beogradu.

Odlazak učenika omogućio je i organizovao Nacionalni savet češke nacionalne manjine. Učenici su učestvovali u aktivnostima koje je za njih pripremila Ambasada Češke Republike, u saradnji sa Filološkim fakultetom iz Beograda i Dečjim kulturnim centrom u Beogradu.

Manifestaciju je otvorio Ambasador Češke Republike u Beogradu gospodin Tomaš Kuhta.

U toku manifestacije učenici su imali priliku da učestvuju u likovnim radionicama, raznim dečjim zanimljivim igrama, kvizu o znamenitostima Češke Republike, takmičenju u pevanju i na kraju da odgledaju češki animirani film.

Na kraju Češkog dečjeg dana svečano su dodeljene diplome i medalje koje je Konzul Češke Republike gospodin Petr Doležal uručio najboljim učesnicima.

Predsednik Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, Jaroslav Hoc istakao je da je izuzetno ponosan na učenike, njihove nastavnike i rezultate ostvarene na Češkom dečjem danu u Beogradu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*