Udruženje „Palanačkim šorom“ predstavilo svoj prvi Zbornik

Udruzenje zena Palanackim sorom

Uz podršku Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, članice udruženja „Palanačkim šorom“ predstavile su zbornik radova koji prikazuju selo, istoriju sela, sadašnjost i život žene na selu.

Svaka iz svog ugla, kako one same doživljavaju selo u kome su rođene i žive, kakve su to lepote života na selu i kako se život i položaj žena na selu može unaprediti.

„Do realizacije Zbornika došlo se od naše ideje da članice udruženja žena napišu radove o svom rodnom selu, kako mi vidimo selo danas, kako se istorijski i menja uloga žene na selu. Žene su stub svakog društva i na ovaj način želele smo da naše žene budu vidljivije i da prikažemo i njihov rad. Zahvalila bih se Pokrajinskom zavodu za ravnopravnost polova, opštini Bela Crkva kao i svim učesnicama u pisanju radova za Zbornik“ – rekla je Slađana Dobrić-Zarkula, članica Udruženja „Palanačkim šorom“.

Udruženja žena „Planačkim šorom“ je jedno od najmlađih udruženja u opštini Bela Crkva, a veoma im je značajna podrška lokalne samouprave opštine Bela Crkva, kao i šire društvene zajednice.

„Uspeli smo da od Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova dobijemo sredstva za podršku našem udruženju „Palanačkim šorom“ i da pripremimo materijal za prvi ovakav mini Zbornik radova iz naše opštine. Nadam se da će ovo postati tradicija i drago mi je što vidim da udruženja žena sve bolje i bolje fukcionišu, okupljaju sve više i više članica, što značajno doprinosu životu naših meštana sa sela. Drago mi je što se pre dve nedelje osnovalo udruženje žena i u Kusiću, one nisu imale priliku da pripreme jedan tekst za ovaj Zbornik, ali, ono što je bitno je da se ta priča širi, da intezivno sarađuju i ja im želim puno uspeha u daljem radu“ – istaklaje predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Zbornik radova udruženje žena „Palanačkim šorom“ ne samo da oslikava rad udruženja žena u opštini Bela Crkva, život žene na selu, već predstavlja emotivnu i inspirativnu priču svake žene koja je svoju ljubav prema selu utkala u ovaj zbornik.

Predstavljanje zbornika udruzenja Palanackim sorom u Beloj Crkvi

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*