Vaučeri za kupovinu školskog pribora za sve đake prvake naše opštine

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić uručila je roditeljima đaka prvaka OŠ „Marko Stojanović“ u Vračev Gaju vaučere u vrednosti od 3000 dinara za kupovinu školskog pribora i 2000 dinara za dodatno opremanje đaka prvaka.

„Opština Bela Crkva je iz budžeta izdvojila po 5.000 dinara za svakog prvaka. Ove godine imamo 121 đaka prvaka, tako da smo se potrudili da, bez obzira na naš budžet, imajuću u vidu okolnosti Covid-a i velikih troškova pred kojima su porodice, olakšamo bar polazak u prvi razred“ – istakla je Violeta Simić.

Roditelji đaka prvaka kažu da će 5.000 dinara iskoristiti za kupovinu nedostajućih udžbenika, školskog pribora i opreme za školu.

Direktor  Osnovne škole „Marko Stojanović“ Dragoljub Sekulić istakao je da se u školi pridržavaju upustava Ministarstva prosvete i da su novu školsku godinu dočekali spremi u pogledu sprovođenja svih preventivnih mera.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva nastaviće se konceptom društvene odgovornosti tako što će obezbediti platnene zaštitne maske za sve mališane koji su 1. septembra prvi put seli u đačke klupe.  

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*