Zaštita životne sredine jedan od prioriteta Opštine Bela Crkva

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine je Opštini Bela Crkva odobrio izradu projektno tehničke dokumentacije za unapređenje u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama u naseljenim mestima.

Opština je konkurisala na Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine u 2022. godini, radi finansiranja i sufinansiranja realizacije izrade projektno tehničke dokumentacije u oblasti upravljanja komunalanim otpadnim vodama, koji je raspisao sekretarijat, a ukupna vrednost projekta je 5.400.000 dinara.

U ime Opštine Bela Crkva ugovor je danas u Novom Sadu potpisao Darko Ostojić, samostalni savetnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Potpisivanje ugovora Darko Ostojić

Ova oblast je od velikog značaja, a prvi korak u pokretanju izgradnje komunalne infrastrukture u oblasti otpadnih voda je priprema projektno tehničke dokumentacije.

„Verujemo da uz pomoć viših nivoa vlasti, u narednom periodu možemo značajno unaprediti komunalne usluge u svim oblastima i da je ovo samo prvi korak u tom pravcu. Očekujem da će belocrkvansko komunalno preduzeće uspešno da se uhvati u koštac sa ovom problematikom i da će početi da je unapređuje“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*